Inlijstingen

Inlijstingen

Conservatietechnieken

Schilderijen, litho’s, aquarellen en tekeningen zijn kwetsbaar. Kiest u voor een goedkope omlijsting (of inlijsting)? Dan raakt uw kunstwerk na verloop van tijd beschadigd. Want in het karton van een passe-partout en in lijmsoorten zitten zuren die het werk doen vergelen. Atelier Rubens gebruikt alleen bevestigingstechnieken en passe-partouts uit volledig zuurvrij karton. Die trekken bovendien geen schimmels aan, welke veel voorkomen in een vochtigere ruimte, zoals uw kelder of zolder. En als u het werk wil behoeden voor verkleuring en vervaging, (zoals bij foto’s) gebruiken we UV-bestendig glas. Zo blijven de kleuren helder en fris!

Atelier Rubens is uw adres voor klassieke passe-partouttechnieken in Engelse of Franse stijl. We doen ook moderne technieken of stijlen zoals driedimensionale plexikaders. Daarbij wordt uw modern kunstwerk in een soort transparante, platte doos bevestigd.

Vanaf een bestelling van honderd euro leveren we uw kunstwerk gratis aan huis op en rond grondgebied Knokke-Heist, Zeebrugge, Blankenberge, Damme en West Zeeuws-Vlaanderen behalve bij stukken die breder zijn dan 120cm en langer dan 140cm!

 • Moderne Inlijstingen

  Ook al straalt ons pand ietwat British uit, u kunt bij ons zeker terecht met uw ultra moderne smaak of ideeën.

  Kom af met uw idee of stijl en wij gaan dit samen oplossen!

  We zijn van iedere strakke stijl en eenvoud op de hoogte. Van tres ‘sec’ tot super ‘cool’.

  Het siert moderne werken alsook sommige oudere stukken en reproducties, uitvergrootte prentbriefkaarten en affiches om door een modern kader omlijst te worden. Hieronder enkele voorbeelden ...

  Lees meer  
 • Klassieke inlijstingen

  Natuurlijk maken we ook ‘traditional’ kaders en/of tijdloos aangepast aan uw interieur of smaak.

  We maken nog altijd artistieke stijlkaders van begin 20e eeuw tot in de eerste Barok jaren (begin 17e eeuw). We zijn op de hoogte van vele soorten patina of passe-partout technieken die in die tijd werden toegepast.

  Lees meer  
 • Ons atelier

  Het atelier is annex verbonden aan de Galerij met onze afgewerkte inlijstingen of kaders omringt door een uitgebreid gamma van hoekstalen en passe-partout kleuren.

  Wij maken voor 90% nog alles zelf.

  Wij blijven streven voor ‘kwaliteit’ op maat en naar (uw) smaak.

  Uw kostbaar werk zal na een professionele aanpak een artistieke meerwaarde uitstralen!

  Moest u twijfels hebben in het eindresultaat helpen we u altijd op weg met een didactische voorstelling. Zie het kort filmpje als u klikt op de foto links hiernaast.

  Gezien de lijsten op een ambachtelijke en artistieke wijze worden vervaardigd is het beroep onderhevig aan de nodige materialenkennis en de ‘Wet van Murphy’ dus vragen wij onze termijnen te respecteren.

  Lees meer